reede, 3. aprill 2009

Meediamull'i finaal

"Kass, kes lihani ei küündi, võib julgelt väita, et see haiseb!”
-Pärsia vanasõna-


Paar kuud tagasi mainisin ääretult toredat üritust "Meediamull." Kuigi I voor kohutavalt läks, jõudis Maagümnaasium siiski finaali. Kusjuures seal saime hoopiski tubli seitsmenda koha. Ning üllatus-üllatus, seal oli rohkem kui 7 võistkonda. Seitse on ääretult lahe arv, lisaks sellele oli rebimine ääretult tihe, 0,5 ja 1 punktised vahed. Ülaltoodu ei ole vabandus esikolmikusse mitte jõudmise eest, vaid hoopiski tõsiasjade nentimine. Meeleolu jäi lõpuni kõrgeks ja lõbusaks, vähemalt võistkonnasiseselt.

Ent sellist meeleolu meie n.ö juhendaja ei jaganud, vaid hakkas Tegelikke kaotuse põhjusi otsima, See hõlmas muuhulgas ka Žürii liikmete erapoolikust. Nimelt olevat kaks žürii liiget esikolmikusse jõudnud koolide vilistlased. Mul pole samas aimugi, kas see oli mõeldud tema enda või meie võistkonna lohutamiseks.
Autasustamise ajaks kadus ta igaljuhul kuhugi ära- viinamarjad on hapud.

Võin julgelt väita, et hindamine oli tegelikult õiglane ja kohad teadmistele vastavalt välja teenitud. Läks nagu läks! Võistlus oli muideks ääretult hästi orgunnitud s.t. tempokas ega jäänud kuskile venima. Kuigi vastamiseks mõeldud aeg oli kohati neetult lühike. Mõni vastus tuli 2 sekundilise hilinemisega meelde, muidugi siis, kui vastusepaber juba minema viidud.

Muideks, egotsentriliseks edasiseks eluks näpunäiteid jagavaks ajakirjanikuks oli seekord Olev Kenk, AK Kesk-Eesti korrespondent, kes tundus samas ka teadvat, mida ta räägib. Respekt!

Esikomik:
1) Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium
2) Paide Gümnaasium
3) C.R.Jakobsoni Nimeline Gümnaasium

Kommentaare ei ole: