pühapäev, 18. jaanuar 2009

Füüsika võlud


Või noh, tegelikult on raamatu pealkiri „Füüsika Võlu“ ja autor on Robert March. Tänu ühele paganama heale soovitusele, suutsin ma sihilikult selle otsa koperdada, Kuigi sellel on omajagu paksust, ( siiski vähem kui Lenini ja Marxi kogutud teostel), pole ma ühtegi ilukirjandusest väljaspool asuvat teost nii kiiresti läbi lugenud. See on lihtsalt niivõrd hästi kirjutatud, sorav, ladus ja mis kõige tähtsam, arusaadav.
Kes meist ei oleks sirvinud füüsikaõpikuid ja esimese valemituletuseni jõudes selle valguskiirusel käest ära pannud, kartes ennast sellega üle koormata. Selle raamatu puhul seda efekti ei ole, põhjus lihtne, kogu kolme -ja poole saja lehekülje peale oli vist ainult paarvalemit, mis olid antud teema paremaks mõistmiseks, and we´h all know that E equals mc square... Seega suurepärane raamat kõigile neile filosoofidele, kultuuriinimestele ja muidu jõlkuritele, kes tahavad füüsikalisest maailmast veidi rohkem teada saada,, kuid keda teoreetiline fyss sellistest teostest eemal on hoidnud.
Ja see raamat on populaarne, Eestis on selle tiraaž välja müüdud ja inglise keeles ilmub see aasta kuues parandatud trükk, juba see ütleb midagi! Ingliskeelne pealkiri on muideks „Physics for Poets,“ real sense of humour :)

Rääkides veel veidratest nimedest, arvake mille nimi oli algupäraselt Veetlev, Veider, Tõde ja Ilu? ;)

Kommentaare ei ole: