reede, 12. september 2008

Soome vol.1

Finlandia-maalt nüüdseks tagasi ja nii nagu ma arvasingi ei olnud seal Internetiga just kõigeparemad lood. Seega sobis infosõltuvuse ravimiseks ideaalselt. Järgneb esimese päeva kirjeldus.

8.september
8:51. Pärast kiiret ööd ja veel kiiremat hommikut olen bussi peal. Meie Suuri Juhte pole ikka kohal. Kahtlustame dementsust ja ajurasvumist.
8:58. Suured Juhid saabusid! Üleüldine pinge tõus ning algavad probleemid, Juhid ei suuda otsustada, kas üks inimene on puudu või üle.
09:00. Oleme ikka veel sii ja arvatavasti jääme siia veel vähemalt pooleks tunniks. Juht K. üritab sotsialiseeruda.
09:13 Me liigume! Direktor pidas muidugi demagoogiat täis kõne ja manitses meid Viljandist head kuvandit looma. Heh!
12:52. Lõpetasime äsja hasart -ja murumängud, kuna laeva raadiost kostus salapärane kutsung "Kood nr. 61 tekil number 7." Eino-Leinol tuli geniaalne idee hakata paberasjandusi voltima. Muideks laeva nimi on Baltic Princess st. 9/10 laevast on erinevate butiikide ja poekeste all, seetõttu sõidab ta ka 3.5h vist.
13:02. Pärast väikest arutelu otsustasime, et laev liigub reumahaige teo kiirusega. Ahhjaa, tänu meie bussi juhile jõudsime Tallinnasse 3 tunniga. ViVa!!!! Mööda kõndisid Suur Juht T. & K. Kumbki neist ei julgenud minuga pikalt rääkida, ma tänan sisimas päikeseprille.
16:54. Kõik on arvatavasti bussis, mida ootasime vähemalt 20 minutit, mitte kellelgi ei olnud muidugi bussijuhi numbrit. Aga oodates nägime palju totraid lillasid litridega kasiino mütse ja alkoholikärusid, millest üks sõitis vastu tänavaposti-õllepurgid veeresid seepealemööda ilma laiali. Ääremärkusena, viinaturistide vanus on kõvasti langenud, uus põlvkond on peale kasvanud.
9.september
08:58. Jõudsime eile Raumasse kell 21:01, aga meie suure sõpruskooli juurde alles kell 21:27 sest bussijuht suutis õite mitu korda ära eksida. Lõpuks saadeti meile Pasi Tanner vastu, muidu olekski me arvatavasti sinna jäänud. Aga miks me sinna nii hilja jõudsime? Tegime õu´dziis kui mitu peatust korraliku käimla ja söögikoha otsinguil, tegelikkuses ei suutnud me kumbagi teha.
Võõrustajapere oli tore&lahe, eelmisest korrast tuttav väravavaht. Raumas tundub jalgpall üldse rahvussport olevat nagu ma teistelt hommikul kuulsin. Sain õhtul oma "uuriva ajakirjanduse" projekti edasi arendada ja pealegi pakuti omaalagatuslikult hüva punast veini. Jutlesime ja sotsialiseerusime kella poole kaheteistkümneni- neil oli vähemalt sama paju küsida kui mul neilt. Pärast seda vaatasime X-kellaajani filmi. Ärkasin 7 paiku, selleks ajaks kui me kõik mineku valmis olime, oli kell juba julgelt üle 8. St. Pasi Tanner & Co, kes meile järele pidi tulema, oli juba mööda sõitnud. Pärast paari telefoni kõnet kõik muidugi lahenes.
11:14. Käisime Repossaari tuuleparki vaatamas, aga peamiselt kuulamas. Mingi inimene sealtpoolt üritas meeleheitlikult inglise keeles tuulegenekate kohta loengut pidada. Sotsialiseerusin õp. Pasi Tanneriga, alati kui ma seda teen, meenub mingite valeühenduste toel Hell Tanner, Zelani novellist. Kreisid tüübid mõlemad.
12:10. Vaatasime Soome ainsaid liivadüüne, mille üle bussijuht muidugi räigelt rõõmustas. Juha-Laasi Tast heietas pikalt oma lapsepõlvest. Nüüd sööma! Jääme raudselt mingi 20 minta hiljaks.
13:34. Meri-Pori gümnaasium. Söök oli täitsa okei, aga kartulipuder sümboliseeris täielikku maitsetust. Söögile järgnes loeng antud gümna rahvusvahelistest sidemetest, ma ei suutnud uskuda, et kellelgi võiks olla parem inglise keele hääldus kui Kimi Räikonnenil.
15:01. Imetlesime 500 B.C.-st pärit kivikalmeid, mis kunagi meresaartel asetsesid, nüüdseks on meri sellest kohast circa 20kildi kaugusel.
16:24. Lõpetasime ringkäigu Soome esiajaloo muuseumis. Plusspoolena oli hoone keldris suurepärane levi. Õpetajate survel muutsin arvatavasti eestlaste enda ajalugu +-2000 aastat. WIN, hakkab tekkima jumalakompleks. Soomekeelest hakakn järjest rohkem taipama. Veel muuseumist: viikingite ajal mängisid Soome lapsed miniatuursete odade ja kirvestega, pole ime et imikusuremus nõnda suur oli.
16:41. Toimus shoppingutuur. ostsin hunniku topse ja paki kohvi- Elagu Must Surm.
18:30. Saabusime Pöllöskäri???? õpilaskodusse, mulje on veel kehva. Jube rõske, aga igas nurgas huugavad kaminad ja radikad täisvõimsusel. Magamistoad on kasarmu tüüpi, tundub et iga inimene kes siin kunagi käinud on, on oma märgi maha jätnud. Kõrvalvoodis käivad juba murumängud. /Me hopes that we last the night.
20:26. Õhtusöök on läbi. Toiduks muidugi Soome rahvustoit Pizza. Meeleolu hakakb tõusma. Avastasime sauna ja sellekõrval 14 kraadise mere.
22:59. Saunatatud või nii nad räägivad. Hoolimata Suurte Juhtide kümnest käsust käisime ujumas. Korduvalt. Korduvalt. Väga šeff oli. Tekkis mõte, et see reostus ja igasugused gaasid ei olegi nii halvad, kui läbi nende päikeseloojangut vaadata. WIN. Otšen kunstipäraline.
23:50. Shilling köögis. Aruteluks Soome kohvi ning loomisel on hüpotees, et ainult alkoholi saab pärast kella kuut õhtul seedida.
00:35. Seltskond hakkab vähenema.

Kommentaare ei ole: