pühapäev, 28. september 2008

Hitler Kaput!!!


Üldine:Ausalt öeldes olin ma üllatunud, et see film üldse kinolinadele jõudis, II MS peaks ju venelastele niivõrd püha olema. (Tegemist arvatavasti minu abzoluutselt vale eelarvamusega.) Samas, "Peterburi ja Leningradi oblasti kommunistid” andsid Venemaa kultuuriministeeriumi avalduse, mis taotleb filmi keelamist, kuna teos nimega “Hitler kaput!” on moraalilage ja provokatsiooniline. Film irvitavat Nõukogude sõjafilmide üle ja üldse solvavat kõike ilusat, mis seostub venelastel Suure Isamaasõjaga. Aga sellegipoolest on käesolev film Vene filminduses üks uue trendi loojatest- kui varem oli juba moodi läinud eepiliste filmide tegemine Venemaa võidukusest läbi ajaloo ning ulmefilmide produktsiooni algus, siis praegu on toodangus veel 2 samalaadset räiget paroodiafilmi.
Stoori: On 1945.aasta, Saksamaa on sõda kaotamas, kõik Reich´i liikmed, peale kokaiini tõmbava Hitleri ja umbuskliku Mülleri, on sellest ammugi aru saanud ja pidutsevad ööklubides, võtavad altkäemaksu ja teevad muid toredusi.Reich on sellesse olukorda muidugi suuresti sattunud tänu vene superagent Šura Osetskinile, kes SS-i standartenführeri Olaf Schurenbergina, Hitleri fanaatilisi plaane häbematult, (tegutsemisviisi võiks kirjeldada anekdoodiga: Stirlitz astus Berliinis asuva baari uksest sisse, tema selja taga lohises märkamatult langevari,) lõhki ajab. Kuna armastus kodumaa vastu on suur, kasvatab Osetskin muuhulgas oma maja kõrval olevas kasvuhoones tomateid ning tema kasvuhoone uks avaneb Volga äärsesse unistuste maailma. NKVD annab talle veel viimase ülesande ning siis on Saksamaa projektiga kõik, seksikaks abiliseks määratakse talle radist Zina (osatäitjaks iluuisutaja Anna Semenovits.)
Miks vaadata?: Peaaegu kõik propagandat mitte sisaldavad Vene filmid on suurepärased ja kuna see on antud žanri debüüt Venemaal siis tuleks kohe eriti vaadata. Ja kõigil veidi vanematel inimestel, kes mäletavad veel kõiki neid propagandat täis Stirlitzi filme, on veel eriti lahe vaadata, kuna antud linateoses tambitakse see kõik nulli.
Hinnang: No tegelikult ei oleks see eriti suurem asi film (võiks väga vabalt võrrelda paroodiaga "Palja Relvaga"), kui see Venemaal tehtud poleks- lihtsalt Läänes on neid paroodiafilme "nagu´Vändrast´saelaudu´tulnud." Aga üksikfilmina on see väga Greit! Isiklikult loodan, et idanaaber seda tüüpi filme liiga palju tootma ei hakka- antud filmitüübi puhul kehtib põhitõde "less´is´more"

Treiler:


Ahhjaa: lisamärkus- filmi on vähemalt esialgu võimalik näha vaid vene keelsena

Kommentaare ei ole: