esmaspäev, 24. november 2008

Lumetormist ..... lumetormi kätte?

Eesti kliima ei väsi mind üllatamast- kuigi peaks juba ammu selge olema, et mingit loogikat siin ei ole, ainult väiksed vihjed tõenäosusteooriale (umbes sama hea oleks ennustada kus rannas kindel liivatera asub.)

Seekord avaldus hulluks läinud kliima lumena- väga rohke lumena, kui absoulluutselt täpne olla, mida jätkub parimal juhul kolmeks päevaks. Ehk niikauaks kuni MuPo-l ja AS Ühisteenustel erinevaid trahve tsiviilelanikelt välja pressida võimalik on, kauem lihtsalt kodanikuühiskonnas elav inimene seda välja ei kannataks. Trahvijate loogika on minule mõistetamatu: a) kas inimene peaks ootama lumelabidas käes tormi lõppemist ja mingi imenipiga kõnnitee puhtaks pühkima enne tööle minemist, nii et ta seejuures hiljaks ei jääks. See eeldaks seda, et inimesed tõuseksid veel varem üles, oleksid veel rohkem väsinud ja teeksid veel rohkem vigu ning töökvaliteet kannataks. b) kas inimene peaks seisma terve parkimisaja oma auto kõrval ning eemaldama parkimiskella juures olevalt alalt pidevalt lumehelbeid, et see Ühisteenuste inspektorile ikka ilusti kogu aeg näha oleks?
Bat HU Nõus? Võibolla ongi linnapeal ilmataadiga mingi salajane kokkulepe sõlmitud, et linnakassa ilusasti trahvidest ära täita. :)

Igaljuhul, viibisin tormipäevadel Tallinnas, aknast vaadatuna tundus küll väga ekstreemne ilm, sellegipoolest nägin ´Seitsmestest Uudistest,´ kuidas tervisespordi aktivistid 14km pikkust matka nautisid. Selle kohta ütleks ´strange-strange world´ aga müts maha. Mina igaljuhul nii kange vennike ei olnud ja ei julgenud isegi bussijaama tuisu&tormiga kõndida, et kooli jõuda. Avalikuse arvamus toetas mind igaljuhul selle otsuse tegemisel ja tglt alternatiivvariandina takso ei oleks ka kõnealla tulnud kuna neil oli circa 2 tunnine ooteaeg, nii et nagunii ei oleks BJ saanud. Muidugi kahjuks ´´Final destinationi´ stenaariumit ei kujunenud, buss, kuhu minna mõtlesin, jõudis ilusti sihtpunkti.
Seega sain täna Viljandisse, kus mind ootas juba tuttav torm. Nii et 50km sain ikkagi libedatee mõjusid nautida- üks aste merehaiguseni, juu nõu. Sellegipoolest midagi tavapärasest erinevat ei juhtunud ja jõudsin elusalt koju...

Kommentaare ei ole: