esmaspäev, 3. november 2008

Järjekordne kivi kristliku "jumalasõna" tõepähe võtjate kapsa-aeda. :)

Codex Sinaiticus ehk maailma vanim teadaolev Piibel on lõpuks digitaliseeritud ja kõigile vabalt Interneti levialas järgmise aasta juulist kätte saadav. Raamatust endast- Codex Sinactius lebas 1500 aastat ühes Sinai kloostris kuni see õnnelikult 1844 taasavastati. Kloostri munkadel on selle kohtade muidugi oma arvamus, mis on hulga tõenäolisem- raamat pandi lihtsalt pihta. Piibel jagati Egiptuse, Venemaa, Saksamaa ja Suurbritannia vahel ära. Nüüd siis tekst taasühendati, tekst näitab et Piiblil on olnud tuhandeid erinevaid variatsioone. Kusjuures Codex´il on samuti evangeeliume, mis on puudu üldlevinud ja kristliku kirku poolt tunnustatud versioonist, samuti puuduvad Codex´ist värsid, mis on seotud Ülestõusmise kui sellisega. See omakorda paneb kristlikule ideoloogiale ühe suure põntsu.
Nn. leitud kaks evangeeliumit lisavad Piiblile ka parja portsu antisemitismi, sest ühes neis- Barnabas´i epistlisis kirjutatakse, et juudid, mitte roomlased tapsid Jeesuse, antud statement ei ole ainus halb sõna, mida juutide kohta öeldakse.
Seetõttu on juutidel vedanud, et antud raamat alles nüüd laiema avalikuse ette jõudis, sest on võimatu ette kujutada, millised kannatused oleks muidu juutidele minevikus osaks saaanud. Samuti puuduvad vanas Piiblis sõnad: "Isa andesta neile, sest nad ei tea, mis nad teevad." Vot selline positiivne sõnum religioosetele inimestele
lähemat infi:
http://www.codexsinaiticus.org/en/

Kommentaare ei ole: