laupäev, 1. november 2008

Nädala uued artistid...

Nagu eelpool mainitud, oli mul võimalus see nädal kuulata muusikat veidi rohkem kui tavaliselt- väga tulemuslikult, vähemalt minu enda jaoks. Mõlemad artistid viljelevad pigem eksperimentaalse muusika tegemist, kui midagi muud- kohati psühhodeelne, kohati elektrooniline, kohati´strange.´ Aga kokkuvõttes tuleb midagi geniaalselt originaalset välja :)
Enamus teist ei hakka sellist muusikat mitte kunagi kuulma, aga pean mõningaid teie seast lohutama- I sense a great hope in you
POINT NR.1.
MGMT- Oracular Spectular

Nii veidralt lahedat pidevalt varieeruvat soundi ei olnud ma tükk aega kuulnud. I´häv nõu idea, miks rohkemad ansamblid ei julge katsetada julgemat erinevate stiilide miksimist ja eelistavad jääda mainstream´i peale. Kuid samas, kui kõik seda teeksid oleks see ise mainstream ja poleks enam nii originaalne. :) raske valik. tglt on vist lugematu hulk "noori" seda proovinud, aga on haledalt põrunud, kuna nad ei kohtle oma plaati kui ainsat võimalust üldse kunagi särada, nagu teevad seda Andrew Vanwyngarden ja Ben Goldwasser MGMT-st.
Nende agenda (samned, whts with teh word) tuleb välja juba esimesest laulust nimega ´Time to Pretend,´ mille põhiidee on "This our decision, to live fast and die young/ We've got the vision, now let's have some fun." Minu lemmikuks on siiski "valgefunky´lik" Electric Feel, mille žanr on juba iseenesest circa kümmekond aastat vana. Siiski ei tundu lugu üldse nagu mingi järeletehtud ja tugevasti Beck´ist mõjutatud kräpp- pigem on tegu millegi uue&värskendavaga... kokkuvõtteks Tänk Juu hinnang!!:)

youtuub´is on selle video riputamine kuskile muidugi rangelt keelatu, but heh, Huu Cares?
POINT NR.2.
TV on Radio- Dear Science


Üks aasta paremaid albumeid, mida ku:lnud olen. Nad on seda jälle teinud! Seekord isegi paremini, kui nad varem oskasid inimesed panna oma muusikat lihtsalt imetlema selle keerukuse tõttu, siis nüüd on nad soundi veidi lihtsustanud, et see ka massidesse läheks, kvaliteeti ei ole seejuures mitte üldse alla lastud- oskuslikult on nad post-punk, free jazz, a cappella, doo-wop, soul, shoegaze ja electro taaskord eripäraseks kompotiks seganud. Tervel plaadil ei ole ühtegi samasugust ega ka kahvatut lugu- kõik on ühteviisi hea! :) žanrite rohkuse tõttu kasutavad niipalju erinevaid muusikariistu, et nendega saaks relvastada terve Kuningliku Sümfo:niaorkestri ;) Nagu tahaks millegi kallal norida, aga ei suuda midagi leida, kõik nagu tunduks täielikult paigas olevat. Idee po:lest võiks veaks tuua fakti, et Seda muusikat ei kuula Sina, See muusika kuulab Sind =)



*****************************************************************
mis on neil kahel artistil ühist?- nad mõlemad oskavad muuta oma muusika paeluvaks, kaaskiskuvaks ja antireaalsusesse kandvaks 8)

Kommentaare ei ole: