pühapäev, 2. november 2008

Righteous Kill


või maakeeli "Õigustatud tapmine"

Üldine:
Esiteks võiks küsida küsimuse, kas Pacino & de Niro on üldse kunagi halbades filmides mänginud. Igatahes minu lühikese elujooksul ei ole ma ühtegi säärast filmi näinud, kahjuks tundub, et esimene kord peab ka millalgi tulema. Filmi peateema on muidugi igati tervitavat arutlust kutsuv- kas inimestel on õigus kaabakaid omavoliliselt maha nottida, kui viimased kohtulikult karistada ei saa. Veidi lihtsamakoelist mõtlevaile inhimistele on see film muidugi rohkem vastuvõetav, kuna põnevust ikkagi veidike jagub, kahjuks küll tänu üpris odavale trikile.
Stoori: Tom "Turk" Cowan ja David "Rooster" Fisk on mõlemad NYPD kaks raugast detektiivi, koos on nad paarimeestena teeninud circa 30 aastat. Stoori hakkab pihta sellega, et keegi hea inimene on hakanud tänavatel tapma jätiseid, kellel on õnnestunud kuidagi kohtus enda "süütust" tõestada lugematute seadusaukude tõttu. Tapjal on veel kombeks sündmuspaigale kehvi luuletusi jätta, mis peaksid tema teguviisi õigustama. Asjatõendite kuhjumisel hakkab selguma, et tegu on politseinikuga, mis omakorda paneb NYPD tunded ja testoterooni veel rohkem vohama. Edasi vaadake ise...kui ikka väga huvitab.
Miks vaadata?: Pmst ei ole mõtet vaadata, sest nagu eelnevalt mainitud, üpris mage lugu, mid aon üritatud kuntslike vahenditega väheke huvitavamaks pumbata. Filmi peateema üle saab mõeldada ka sellele filmile aega&raha raiskamata. VB tasub minna seepärast et klassikalisi näitlejaid & 50 Cent´i lihtsalt näha või kui teil väljas jube külm hakkab ja tahate kuskile sooja saada ;) Kohati on siiski Pacino ja de Niro dialoogid siiki vaimukad, aga ei midagi vapustavat
Hinnang: Jura! Õnneks on ka vaatajad sellest arusaanud ja film on vaevalt oma budget´i ära tasunud, tulu 64 milli, tegemiseks kulus 60 milli. Keskmine filmi kriitikute hinnang oli 2 punni viiest muideks. Ilmselt oleks 3 tärni siiski välja venitanud kui lõppu ei oleks Hollywuudilikult ära $$£@$@@€"#¤!

Kommentaare ei ole: