laupäev, 1. november 2008

Veel üks põhjus taimetoitlaseks hakata?

Kõik Rohelised- leitud on veel üks viis enda ökoloogilise jalajälje vähendamiseks! Nimelt paljastub ÜRO värskest uuringust, et vähendades oma lihatarbimist 10% võrra, piirab see õhku paisatavate kasvuhoonegaaside hulka märgatavalt. Nimelt on liha tootmine vastutav viiendiku kasvuhoonegaaside koguse eest, peamiselt tuleneb see muidugi sellest, et lehmad toodavad metaani, mis on circa 23x efektiivsem kasvuhoonegaas kui CO2. Tore keskkonna eest võitlev grupp Compassion in World Farming on teinud isegi sellise statement´i, et liha tarbimist peaks aastaks 2020 vähendama 60% võrra. Siiski, väikese hulga liha tarbimine olevat planeedile aga kasulik, kuna muidu ei saaks erinevad laguorganismid eksisteerida. Väike märkus inimestele, kes juba on taimetoitlased- juustu, piima ja või tarbimine ei vähenda kasvuhoonegaase.
Aga nüüd praktikasse- senikaua kuni meie hambumus on omnivoori oma, sõltume me tegelikult lihast, sest me ei suudaks kõike eluks vajalikku vaid taimsest massist kätte saada. Aga Hu Nõus? Võibolla tulevikus oleme me geenitehnoloogua abil oma keha kujundanud selliseks, et me suudame hakkama saada vaid taimset toitu tarbides. Või minnes oma loogikat eiravate fantaasiatega veel kaugemale- oleme suutnud näiteks oma seljale kinnitada bioloogilised päikesepatareid, mis meid energiaga varustavad :)

*************************************************

Veel üks huvitav teadusuudis- astronoomid on lindistanud France's Corot kosmoseteleskoobi abil Päikese ja veel kolme Päiksele sarnase tähe muusika. No muidugi seisneb see muusika tähtede seismilises tegevuses, kuid siiski-mõningatel tähtedel on palju rohkem ´muusikalist kuulmist` kui teistel, :) ning meenutab tõesti tõelist muusikat, heh!
Tähekoori kuula siit

2 kommentaari:

ak ütles ...

Tegelt ei ole üldse vaja süüa. Vt www.solarhealing.com või www.peaasi.ee

jaan-juhan ütles ...

pruunikas-kollasena tundub see ilus- kas praktikas ka töötab?